15 mars 2010

Totalkypsä snigel - en klagovisa

Räknar dagarna jag har kvar på jobbet. De känns alltför många kan jag berätta. Ändå tycks det inte vara helt oproblematiskt att högt uttala s-ordet, sjukledigt, för graviditet är ju minsann ingen sjukdom.

Det att man får ont i ryggen av att sitta mer än en timme i streck, eller stå en timme, eller gå en timme, nej det är ju högst lite obekvämt. Och promenader, som ger en både motion, så att man nu inte bara i misstag blir för tjock, OCH sammandragningar, de är ju enbart lite komiska - kul med vaggande ankor! Och i bästa fall domnar den där ryggen ju bort helt, vilket bara är bra, för då behöver man inte fundera mer på den utan kan bekymmerslöst knappra vidare på datorn. Sånt är ju småpotatis då folk faktiskt har riktiga sjukdomar att klaga på. Eller det att man blir yr varje gång man står upp snabbt. Skam den som andas nåt om att det känns lite tungt, det hör ju liksom till. Eller att ens vackert svullna och vätskefyllda ben och tår börjar spreta hit och dit i mysiga små krampattacker som kan uppstå var som helst och vilken tid på dygnet som helst. Eller att maten envist jobbar sin väg upp tillbaks direkt man tagit tre tuggor för mycket, särskilt nattetid och man allvarligt funderar på att sova sittande. På tal om mat....men aj nej, förstoppning är ju inte riktigt rumsrent, så vi ids inte nämna det. Ta ett fikon, drick lite mera vatten och va tyst. Och apropos sovande, så vem behöver nu det? Att vakna (från sina panikslagna och råddiga bebisen-har-kommit-och-inget-är färdigt-ännu-drömmar) en gång i halvtimmen, när man väl fått sömn efter några timmars bökande, för att vända sig på andra höften är ju bara bra övning för nätter som komma skall sen då bebin anlänt.

Nej, en god lutheran ser arbetet som en välsignelse. Aldrig hört om "arbeit macht frei"? Det är bara latmaskar som jomar om att få bli hemma tidigare än dagen D. Två månader kvar? De går förbi i ett huj ska du se, bit ihop nu bara! Och pensionsåldern kunde man höja till 95 direkt, vila kan man i graven.

1 kommentar:

Peppe sa...

Sjukskriv dej. Det ÄR galet tungt att vara gravid. Din arbetsplats förtjänar inte din lojalitet.