8 aug. 2011

Hemma igen

En vecka på landet är bakom och nu är jag hemkommen, med tudelade känslor. Det var skönt att vara där, men det var skönt att komma hem också. Jag tror nästa besök får bli på höstkanten, då det är lite lugnare - alla trängs ju där nu då det är högsäsong, och sängarna och stugorna vill knappt räcka till. För att inte tala om kylskåpen och stolarna kring middagsbordet och... ja, ni kanske har samma problematik på era sommarställen?

Nånting jag längtat efter: en lång dusch.
Nånting jag inte längtat efter: en skogsbässe* på magen.


*Also known as fästing

7 kommentarer:

m sa...

Borta bra men hemma bäst! Antibiotikakur mot fästingen. Genast.

Linda sa...

Hm, menar du det? Jag hade nog inte tänkt mig nån medicin.

Mama´s got the magic sa...

Nu blev jag halvskraj. Milea hade en fästing vid bröstet i 1,5 dygn ungefär. Varför antibiotika?

Anonym sa...

Brrr.. fästingar. Har igen varit rädd för att träffa på dom på andra än hundarna hela sommaren och ännu är det ju inte förbi. Tycker bara dom är så obehagliga./my

Linda sa...

Lykkeliten fick ju en på sig här tidigare, och då blev vi rekommenderade en 2-veckors antibiotika-kur direkt. Men jag hade tänkt att stora starka jag sku låtsas som om det regnade och strunta i eventuella faror?

m sa...

hello - har diskuterat det här med ett antal läkare som alla säger att risken för borrelios e så sstor att d alla gånger lönar sig att ta en kur - FAST man in sku ha fått nån röd ring! konstiga neurologiska besvär om x antal år lockar inte åtm mig...

Linda sa...

Jo det har jag också hört, att man inte ska vänta på nån röd ring, för den kommer inte allls alltid. Men ändå... Om man tänker på ålänningarna, eller de med stuga på Åland - stackrarna skulle ju måste käka antibiotika från maj till september då, så mycket fästingar som där finns? Dethär var nu enda för mig denhär sommaren.
Nå, nu försöker jag bara intala mig själv att det inte är så farligt, men du har säkert rätt egentligen...