1 aug. 2011

Vem gillar hallon?

Glömde säga att skogarna på Lövö fullkomligen dingnar av söta, saftiga, vackra vildhallon. Jag stoppade både i egen mun och andras enligt bästa förmåga, men det blev massvis kvar. Gå nu snälla någon och plocka bort förrän kråkorna äter dem!Synd och skam att låta dessa godingar skrumpna bort till fågelmat - skulle själv trampa tillbaka dit snabbare än ni säger bärpaj, men måste istället sitta fyra timmar på landsvägen sydvästerut.

4 kommentarer:

Peppe sa...

Jag älskar ju hallon mer än livet (typ). Lövö sa du? Närmare instruktioner?

Maria L sa...

Det finns mycket hallon här. Men som ormen i paradiset finns det också en himla massa fästingjävlar. I sommar har vi sluppit hyfsat undan själv, men de finns här, en masse...

Linda sa...

Peppe, precis överallt där i skogarna. Dit med er genast!
Maria, e det sant det? Men de har åtminstone inte borrelios och sånt snusk där i de trakterna får man hoppas. Blä, Finlands farligaste djur!

Maria L sa...

Jo, de e sant de :) Tror inte heller att det borde finnas borrelios åt det här hållet, men äckliga är dom oberoende. Men tack vare dig blev jag inspad o plockade lite hallon här en kväll ute med hunden. Hon glufsade i sig direkt från buskarna o jag lyckades spara lite till morgonyoghurten. Njut av Korpo!