11 aug. 2011

Marius

Igår sjönk jag ner på en fatboy på Grotesks terrass med min goda vän Sara. I glaset fick jag 16 cl vitt - huset var Chapoutier, namnet var Marius och druvorna var Terret och Vermentino. Jag har aldrig förr smakat på en dylik blandning, och fann den ganska intressant.Men ni vet, när man säger intressant så är det ibland i brist på mer uppmuntrande adjektiv. Terret är en inte helt vanlig medelhavsdruva, som finns i både blått, vitt och grått, medan Vermentino främst förekommer i Italien. Jag vet inte, jag tyckte inte att blandningen av den grapefruktiga Terreten och den lite oljiga Vermentinon var nånting att hurra för. Däremot var sällskapet suveränt, och vi fortsatte ännu till KOM på Kaptensgatan som jag varmt kan rekommendera - trevlig personal, bra vinurval, skön miljö och sällan proppfullt.

3 kommentarer:

Pia sa...

Jaa! Vi brukar gå till KOM hela familjen och äta om ingen orkar laga mat. Mycket bra stämning och alltid plats.

Mia sa...

Vaaa? Jag var ju också på Grotesk terrass igår och jag drack EXAKT samma sak...och tänkte att det jag drack var lite meningslöst. Har vi gått om varandra eller har vi suttit bredvid varandra utan att se oss omkring? Kl 21-23 var jag där.

Linda sa...

Pia, jag har aldrig ätit där, men det måste jag ju göra nångång. Bra att du påminde!
Mia, Meningslöst var ett bra ord, just precis så kändes det. Vi var där lite tidigare, och måste ha gått strax innan ni kom. Synd!