26 aug. 2011

Fredag, vindag

Visste ni att det görs riktigt bra viner i Schweiz? Synd bara att de inte riktigt nått hit till norr. Jag testade Grand Métral Fendant, som kostar kring 15 euro på Alko, och ger betyget godkänt.



Fendant-druvan, som också kallas Chasselas i Tyskland och Frankrike, ger smak av päron och melon blandat med torra, mjuka syror och lite mineralitet. Måste testas pånytt, för vi åt lax till, vilket var riktigt bra, men det lär ska vara ypperligt till...ja ni gissar kanske? Nå fondue förstås, äter de alls annat i Schweiz?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Har ett tips till dig: André Stenz 2010 Riesling från Alsace (ekologiskt ca 17 ege). Ny bekantskap för mig - mycket gott!

Hälsn. Mippe

fröken nytta sa...

Jag tror att den här vitvinsdrickaren måste gå och inhandla en dylik flaska och testa.

Linda sa...

Mippe, ska testas, tack!
Fröken nytta, den var absolut värd att provas - berätta gärna vad du tyckte sen!