8 aug. 2011

Svenska deckare

Det är nånting jag inte förstår. Nån del i min hjärna säger inte klick som det förväntas av den. Hade glömt min bok i stan och letade således fram en från bokhyllan i stugan - Solstorm av Åsa Larsson fick det bli. Jag läste ut den på två dagar och kunde inte annat än rycka på axlarna och gå vidare. Vad är grejen? Varför höjdes den till skyarna som en så fantastisk debut? Tyckte den var rätt o-originell, språket var fattigt och historien bara sådär semi-spännande.


Såld i 350.000 exemplar och gjord till film? Oukkidoukki.


4 kommentarer:

Mama´s got the magic sa...

Men filmen var väl helt okej? Vill minnas att jag såg den på bio och var nöjd.

Linda sa...

Har inte sett filmen, och kunde bra tänka mig att lägga ner en eller två timmar av mitt liv på denhär storyn. Lite vin och en näve chips till. Men ett par dagar, njä.

Miisa sa...

Ska du läsa svenska deckare (som eg är thrillers) så ska du läsa Roslund&Hellströms alla böcker. Spänningen är olidlig och språkmässigt är deras böcker så överlägsna det mesta annat man sen ska försöka njuta av.
Deras böcker handlar om sanningar från verkligheten men det är inte sanna berättelser. Man kan läsa dom i "fel" ordningsföljd, det är bara en gång jag reagerade på att jag läste fel bok före.
Msterverk! I'm telling you, mästerverk!

Linda sa...

Miisa, honom har jag aldrig hört om ens, bra tips, tack!