8 aug. 2011

Hups!

Märkte nu att fredagen kom och gick utan ett ord om något i vinväg. My bad. Men än är det sommar kvar, och här är ett gott rosévin:

Santa Ana Eco Shiraz Rosé är ett argentinskt rosévin gjort på ekologiskt odlade druvor. Det kunde den smarta lista ut själv. Annars kan jag berätta att det är billigt, 7,50 e, och smakar somrigt av röda vinbär, körsbär och aningen syrliga jordgubbar. Det är ändå torrt, och väldigt fylligt vilket kunde förklaras av den ganska höga alkoholprocenten (14%). Servera avkylt till en pastasallad, en hembakt pizza, en grönsakspaj eller nån liknande enkel rätt. Jag parade det med enbart en solnedgång på balkongen, och ger mitt godkännande med ett papegojmärke i kanten.

4 kommentarer:

Sanna sa...

Tack för tipset!Detta skall jag testa på tillsammans med en god sallad och en bra film nästa helg!:)

Anonym sa...

Jag provade också detdär vinet för nån tid sen, och tyckte jättemycket om det. Väldigt ofranskt i stilen, och franska roséer är vad jag vanligtvis köper. Men gott!

evafrantz.blogspot.com sa...

Tack för Il Papavero Rosso-tipset (vallmovinet) här för en tid sedan. Testades igår på en tjejkväll och fick klart godkänt. verkligen ett budgetfynd!

Linda sa...

Vad glad jag blir då folk ger feedback här!
Sanna, berätta gärna vad du tyckte.
Anonym, jo, franska roséer är nog lite annorlunda, och vanligtvis gillar jag också dem - men omväxling förnöjer, och så har jag svårt att låta bli att testa nya!
Eva, kiva att ni gillade! Det finns ett vitt Papavero också, men tyvärr inte på Alko.