Det känns som om den smyger på så sakta, hösten. Jag kände nämligen nyss ett enormt sug på äppelpaj*.
Bläddrade i mina böcker och fastnade för en ur Allt om Mats stora kokbok. Den har ett strösseltäcke av pumpafrö och havregryn i honung ovanpå, är galet god, och nu kan jag bara inte sluta äta av den. Så kom hit på kaffe vettja!
*en bloggande vän skrev nyss mellan raderna om hur dumt det är att blogga om sina muffinsar, så no more muffins här på en tid!
EDIT: Receptet kommer här!
3 ägg, 2 dl strösocker, 1 dl smör&rapsolja, 3 dl vetemjöl, 1/5 tsk bakpulver
Strössel: 1 dl havregryn, 1 dl pumpakärnor, 2-3 äpplen, 2 msk smör&rapsolja, 2 msk flytande honung, 1 tsk kanel
Sätt ugnen på 175C. Rosta pumpafröna och havregrynen i en torr panna. Kärna ur äpplena och skär dem i bitar. Fräs dem i 1 msk smör&rapsolja, blanda sen ner i en skål med 1 msk honung och kanelen.
Vispa ägg och socker pösigt, rör ner smör&rapsolja och mjöl blandat med bakpulver. Smörj en form med löstagbara kanter och strö i lite av pumpafrö- och havregrynsblandningen. Häll i smeten och lägg äppelbitarna ovanpå. Blanda resten av pumpafröna och havregrynen med 1 msk smör&rapsolja och 1 msk honung till strössel. Strö över kakan. Grädda mitt i ugnen i c 30 minuter. Servera sval med vispgrädde, vaniljsås eller -glass.
7 kommentarer:
Vilken bild! Snålvattnet rinner på Styrmansgatan.
Men kom, kom då!
Äsch, strunt i den vännen, vi vill gärna läsa om dina muffinsar!
Ahhh, så fin! Ser så god ut faktiskt!
Kan man få receptet kanske? :) Du gjorde så bra marknadsföring, vi måste ju få smaka!
Tusen tack för receptet, Linda!
För all del, man borde ju inte lägga upp bilder utan recept - ska försöka komma ihåg nästa gång!
Skicka en kommentar